П`ятниця, 19.04.2024
ЧЕРНІГІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВІДДІЛЕННЯ
УКРАЇНСЬКОЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ПАЛАТИ
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Святкування Дня нотаріату на Чернігівщині
08:16
Святкування Дня нотаріату на Чернігівщині


Вперше в історії України нотаріуси, помічники нотаріусів, працівники нотаріальних архівів, органів юстиції та інших установ, професійна діяльність яких так чи інакше пов’язана з нотаріатом, відзначають своє професійне свято! 22 лютого 2010 року Президент України В.Ющенко на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України та Української нотаріальної палати видав Указ, на який так довго чекали працівники вітчизняного нотаріату. З метою визначення ролі нотаріусів у суспільстві в Україні, починаючи з цього року, щорічно 2 вересня відбуватиметься святкування Дня нотаріату.

Чернігівське обласне відділення УНП дуже відповідально та з великою радістю, за участі Головного Управління юстиції у Чернігівській області, провело масштабну підготовку до професійного свята. До Міністерства юстиції України, Української нотаріальної палати, Союзу юристів України, Чернігівської обласної та міської рад заздалегідь були направлені відповідні подання щодо відзначення працівників нотаріату. Загальновідомо, що визнання професійної діяльності, подяка за сумлінну працю в царині правозастосування є дуже дієвим стимулом в діяльності як для відзначених осіб, так і для інших, спонукаючи їх до відданості своїй справі.

Перше святкування Дня нотаріату на Чернігівщині відбулося в масштабах всієї області, за участі переважної більшості представників цієї гідної професії та працівників відділу нотаріату Головного Управління юстиції у Чернігівській області. Були запрошені почесні гості в особі представників місцевої влади, органів суду та прокуратури, державної податкової інспекції та інших установ. Урочисте засідання відбулось в приміщенні обласної ради, його проведення освітлювалось в засобах масової інформації. На сторінках обласних газет також були розміщені вітання керівництва Головного Управління юстиції у Чернігівській області та Чернігівського обласного відділення УНП.

В Чернігівській області нараховується близько 130 представників цієї професії, і всі вони - висококваліфіковані фахівці. За останній рік на їхню роботу не поступило жодної обґрунтованої скарги. Державний нотаріат став міцним фундаментом для становлення та розвитку приватного нотаріату області, який сьогодні набирає все більших обертів, про що свідчить збільшення кількості нотаріальних дій, які вчиняються приватними нотаріусами. Так протягом 2009 року приватними нотаріусами Чернігівської області вчинено 215 561 нотаріальна дія, а державними нотаріусами 116 733 нотаріальні дії. Сума державного мита, стягнутого державними нотаріусами у 2009 році становить 2 689 544 грн. 28 коп. Сума коштів, отриманих за надання нотаріусами державних нотаріальних контор та державного нотаріального архіву додаткових платних послуг у 2009 році становить 2 868 148 грн. 35 коп. До того ж вони ще неабияк поповнюють державну скарбницю. Тільки минулого року нотаріуси Чернігівської області сплатили понад 5 млн. гривень податків до обласної казни. Без послуг людей цієї професії не може обійтися жоден громадянин. вони завжди приходять на допомогу – і в горі, і в радості.

Загалом всі учасники відмітили особливість цієї події – першого Дня нотаріату і як на справжнє свято всіх переповнювало почуття приємності, радості, піднесення. Та й приводи для цього були, адже подяки, почесні грамоти, пам’ятні знаки та слова вдячності отримало велика кількість нотаріусів області з нагоди свого професійного свята. Заступник голови Чернігівської обласної ради Олег Обушний відзначив: «Що в руках цих людей набуває сили закон. Саме від них залежить верховенство права в державі. А нотаріуси – це юристи найвищої кваліфікації, вони всі надзвичайно люблять свою професію.».

За поданням Чернігівського обласного відділення Української нотаріальної палати та ініціативи Головного управління юстиції в Чернігівській області нотаріусам вручено наступні відзнаки нагоди професійного свята – Дня нотаріату: подяки від Головного управління юстиції у Чернігівській області отримало 8 осіб, від Чернігівського обласного відділення УНП – 5, від Чернігівської міської ради -2, від Чернігівської обласної державної адміністрації – 3, від Чернігівської обласної ради – 4, від Міністерства юстиції України – 1 особа, серед них - державні та приватні нотаріуси, працівники відділу нотаріату Головного управління юстиції у Чернігівській області ; почесну грамоту від Чернігівської міської ради отримало три нотаріуси; Українська нотаріальна палата відзначила почесним нагрудним знаком «За заслуги перед нотаріатом» ветерана нотаріальної діяльності, а від Союзу юристів України диплом дійсного члена Союзу юристів України був вручений Голові Чернігівського обласного відділення Української нотаріальної палати. Також на добру згадку про перше святкування Дня нотаріату Чернігівським обласним відділенням Української нотаріальної палати були розроблені та виготовлені нагрудні знаки з символікою УНП та ЧОВ УНП, які були вручені кожному гостю нашого професійного свята! Приємним моментом було і вручення книги з автографом та написом з побажаннями від нашої колеги з міста Житомира Котик О.В.

Чернігівське обласне відділення УНП завжди пам’ятає про своїх наставників – нотаріусів які тривалий час сумлінно пропрацювали в нотаріаті, зробили значний вклад в розвиток нотаріальної діяльності і вже вийшли на пенсію. До першого Дня нотаріату їм були вручені цінні подарунки та гарні квіти.

Після офіційних урочистостей колеги сфотографувались на загальне фото, а після перерви на нотаріусів чекала гостинна банкетна зала, де за святковим обідом вони продовжили спілкування. Окрім смачних страв було подано безліч приємних сюрпризів, професійний тамада не давав нудьгувати ні хвилини, а талановиті музики тішили своєю майстерністю. Поздоровити святкувальників прийшли молодіжні та дитячі естрадно-танцювальні колективи. Наприкінці банкету дуже всіх потішили віртуозні майстри вогняного шоу, які змусили захоплюватися своїми можливостями та вмінням в приборканні полум’я. Фотозвіт про проведене свято відображений на сайті Чернігівського обласного відділення Української нотаріальної палати, який розпочав свою роботу напередодні свята, адреса всесвітньої мережі Інтернет www.notariat-cn.at.ua/. Тепер всі нотаріуси області, а також всі бажаючі, зможуть користуватися можливостями сучасних комунікацій, вирішуючи нагальні питання та спілкуючись з колегами.

Сподіваємося, перше святкування Дня нотаріату назавжди запам’ятається його учасникам, надасть натхнення, впевненості та гордості за обрану професію!


Голова ЧОВ УНП                         О.В. Красногор

Заступник голови                       І.М. Коваленко

Переглядів: 1132 | Додав: vjaz | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Корисні посилання
  • Верховна Рада України
  • Президент України
  • "Урядовий Портал"
  • Міністерство Юстиції України
  • Інформаційний Центр МЮУ
  • Українська Нотаріальна Палата
  • Нотаріальна Палата України
  • Академія нотаріату України
  • Вісник Податкової Служби України
  • Газета «Юридична практика»
  • Асоціація Правників України
  • Юридичний портал
  • ДП «Інформаційно-ресурсний центр»
  • Управління нотаріату
  • Юридичний радник
  • Український нотаріат


  • Інформація для нотаріусів про окремі нововведення в сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму
  • Copyright Chernigiv Notariat © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz