П`ятниця, 19.04.2024
ЧЕРНІГІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВІДДІЛЕННЯ
УКРАЇНСЬКОЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ПАЛАТИ
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Травень » 18 » Пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про нотаріат»
17:12
Пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про нотаріат»


Пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про нотаріат»
(вносяться для обговорення)


1. Частини першу і другу статті 3 Закону України «Про нотаріат» (далі - Закон) викласти у такій редакції:

„Нотаріус - це уповноважена державою фізична особа, що здійснює незалежну професійну нотаріальну діяльність з посвідчення прав, а також фактів, що мають юридичне значення, та вчиняє інші нотаріальні дії, передбачені Законом з метою надання їм юридичної вірогідності.

Нотаріусом може бути громадянин України, який має повну вищу юридичну освіту та отримав освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста, магістра, або має кваліфікацію юриста, володіє державною мовою, має досвід роботи у сфері права не менше шести років, із них помічником, нотаріуса не менше трьох років, склав кваліфікаційний іспит і отримав свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю. Не може бути нотаріусом особа, яка має судимість за злочин, обмежена у дієздатності або визнана недієздатною за рішенням суду.", у зв'язку з цим частини другу і третю цієї статті вважати частинами третьою і четвертою.

2. У частині першій статті 8 Закону слово „стажист" замінити словом "помічник";

3. Частину третю статті 10 Закону викласти у такій редакції:

„Особи, що мають досвід роботи у сфері права не менше шести років, із них не менше трьох років у Міністерстві юстиції України, Головному управлінні юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управліннях юстиції в областях, містах Києві та Севастополі на посадах, пов'язаних із безпосереднім здійсненням контролю за організацією нотаріату, перевіркою організації нотаріальної діяльності нотаріусів та виконання ними правил нотаріального діловодства, і мають намір скласти кваліфікаційний іспит на право на зайняття нотаріальною діяльністю, допускаються Вищою кваліфікаційною комісією до його складання на підставі подання Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі

4. Статтю 13 Закону викласти у такій редакції: „Стаття 13 Закону. Помічник нотаріуса Помічником нотаріуса може бути громадянин України, який має повну вищу юридичну освіту та отримав освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста, магістра, або має кваліфікацію юриста, та володіє державною мовою, має досвід роботи у сфері права не менше трьох років Не може бути помічником нотаріуса особа, яка має судимість, обмежена у дієздатності або визнана недієздатною за рішенням суду.

Помічник нотаріуса не може займатися підприємницькою, посередницькою або адвокатською діяльністю, перебувати на державній службі, у штаті органів державної влади або органів місцевого самоврядування чи інших юридичних осіб, входити самостійно, через представника або підставних осіб до складу правління чи інших виконавчих органів господарських організацій, фінансових установ, а також виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової, творчої у вільний від роботи час.

Помічник нотаріуса має право: брати участь у прийомі фізичних осіб та представників юридичних осіб, у складанні проектів правочинів, свідоцтв та інших документів, пов'язаних із вчиненням нотаріальних дій та статистичних звітів; вносити записи до реєстрів для реєстрації нотаріальних дій, вести діловодство і архів нотаріуса, за дорученням нотаріуса направляти запити до підприємств, установ і організацій щодо відомостей та документів, необхідних для вчинення нотаріальних дій, а також виконувати іншу допоміжну і технічну роботу. Помічник нотаріуса не вправі підписувати за нотаріуса нотаріальні документи та використовувати печатку нотаріуса.

Помічник нотаріуса зобов'язаний: здійснювати свої професійні обов'язки відповідно до цього Закону та трудового договору, укладеного з нотаріусом; дотримуватись нотаріальної таємниці; дбайливо ставитися до документів нотаріального діловодства та архіву нотаріуса; постійно підвищувати свій професійний рівень.

Добір і прийняття на роботу помічника нотаріуса є виключним правом нотаріуса. З помічником нотаріуса укладається трудовий договір".

II. Прикінцеві та перехідні положення.

1. Цей Закон набирає чинності з____________________ року.

2. Особи, які на день набрання чинності цим Законом є стажистами в державних нотаріальних конторах або у приватних нотаріусів, продовжують стажування до закінчення строку, передбаченого контрактом, і мають право на складання кваліфікаційного іспиту відповідно до статті 10 Закону України „Про нотаріат".

Переглядів: 2435 | Додав: vjaz | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Корисні посилання
  • Верховна Рада України
  • Президент України
  • "Урядовий Портал"
  • Міністерство Юстиції України
  • Інформаційний Центр МЮУ
  • Українська Нотаріальна Палата
  • Нотаріальна Палата України
  • Академія нотаріату України
  • Вісник Податкової Служби України
  • Газета «Юридична практика»
  • Асоціація Правників України
  • Юридичний портал
  • ДП «Інформаційно-ресурсний центр»
  • Управління нотаріату
  • Юридичний радник
  • Український нотаріат


  • Інформація для нотаріусів про окремі нововведення в сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму
  • Copyright Chernigiv Notariat © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz