Четвер, 25.04.2024
ЧЕРНІГІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВІДДІЛЕННЯ
УКРАЇНСЬКОЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ПАЛАТИ
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 89
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2010 » Грудень » 15 » Міжнародна конференція нотаріусів в Грузії
16:10
Міжнародна конференція нотаріусів в Грузії


ГАМАРДЖОБА, ГЕНАЦВАЛЕ !



В Грузії відбулася міжнародна конференція нотаріусів за темою «Сучасні технології грузинського нотаріату» на якій були присутні делегати з України, Молдови, Арменії та Азербайджану. Дана конференція проводилась з 5-го по 8-ме грудня 2010 року, в готелі „Шератон Метехи Палас” що знаходиться в місті Батумі.

Метою даного заходу була насамперед обмін інформації про останні зміни і новели в законодавстві, запровадженні в нотаріальній діяльності, та зближення нотаріальної палати Грузії з нотаріальними об»єднаннями дружніх країн направлених на поглиблення офіційних відносин.

Розпочав конференцію заступник Міністра юстиції Грузії Джабо Ебаноідзе. Метою цього заходу було ознайомлення нотаріусів з реформами які відбулися в системі Міністерства юстиції Грузії. Вітальне слово мала і голова нотаріальної палати Грузії палати Нино Хоперия. Грузінські нотаріуси інформували своїх зарубіжних колег про досягнення системи „Нотаріус в Грузії”, про нотаріальну практику та законодавчі нововведення.

Президент нотаріальної палати Грузії Нино Хоперия висловила своє сподівання, що наше співробітництво дозволить запровадили відповідні механізми в нотаріальній діяльності, котрі будуть дійсно сприяти модернізації нашої сфери діяльності відповідно до викликів технічного прогресу, що відбуваються в сучасному світі.

Крім того, дана міжнародна конференція була спрямована на обмін досвідом серед нотаріусів різноманітних країн. За словами члена правління Нотаріальної палати Грузії Давіда Окрошидзе, який проводив презентацію нотаріальної палати Грузії і системи нотаріату цієї країни – «гості країни проявили не аби який інтерес до електронної системи реєстрів нотаріусів Грузії, тому що такої бази даних нотаріусів ще не існує в їхніх країнах».

Так в рамках конференції її учасники – делегати кожної з запрошеної країни мали змогу ознайомити всіх присутніх з нотаріатами своїх країни і робили відповідні доповіді-презентації. Так, від імені Азербайджанскої делегації виступала радник Державного нотаріального архіву Зейнаб Дуньямалиева, від Армянської – вице-президент нотаріальної палати, нотаріус центрального району Еревана Гаяне Азарян, від Молдови – нотаріус, член Союзу нотаріусів Республики Молдови Олександр Стахурський.

Від імені Української делегації в складі 5 осіб – приватного нотаріуса приватного нотаріуса Новоселицького районного нотаріального округу Чернівецької області Бежан Дідіни, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Голубничої Ольги, приватного нотаріуса Косівського районного нотаріального округу Івано - Франковської області Маркуц Ульяни, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мироник Оксани з доповіддю виступав приватний нотаріус, голова Чернігівського обласного відділення Української нотаріальної палати Олександр Красногор. На цій конференції були представленні не тільки законопроекти, підготовлені нотаріальною палатою Грузії, а також і інформація про новели законодавства нотаріальних систем держав, які були присутні на цьому заході. Також, проводилось обговорення практичних проблем, які потребують узгодження і належного законодавчого регулювання в правових актах.

Відбувся обмін інформації з приводу найостанніших поправок і законодавчої новизни, здійснюваної в діяльності нотаріуса Грузії, для того, щоб сприяти майбутнім офіційним стосункам між Грузією та іншими країнами. Нотаріуси Грузії сподіваються, що даний захід надасть країні можливість здійснювати різноманітні обміни досвідом у даній сфері, і це по справжньому полегшить роботу нотаріусів різних країн.

Під час проведення конференції гості відвідали міністерство юстиції та його відомства, відбулися зустрічі з керівництвом міністерства юстиції а також керівниками Агентства публічного реєстру та Виконавчого бюро.

Для гостей була проведена культурна програма з відвіданням та оглядом історичних місць Тбілісі, Мцхета та Батумі.
Голова відділення                            



    О.В. Красногор 












Переглядів: 909 | Додав: vjaz | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Корисні посилання
  • Верховна Рада України
  • Президент України
  • "Урядовий Портал"
  • Міністерство Юстиції України
  • Інформаційний Центр МЮУ
  • Українська Нотаріальна Палата
  • Нотаріальна Палата України
  • Академія нотаріату України
  • Вісник Податкової Служби України
  • Газета «Юридична практика»
  • Асоціація Правників України
  • Юридичний портал
  • ДП «Інформаційно-ресурсний центр»
  • Управління нотаріату
  • Юридичний радник
  • Український нотаріат


  • Інформація для нотаріусів про окремі нововведення в сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму
  • Copyright Chernigiv Notariat © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz